Flight Model 1.55

Post Reply
Giovans76
Posts: 42
Joined: 07 Feb 2019, 11:54

Flight Model 1.55

Post by Giovans76 »

Hi all,
it is possible to use the new Flight model 1.55 with old version of Prosim 737 (2.31)? It’s compatible?
Thank’s
Giovanni
Brian
Posts: 253
Joined: 04 Jan 2011, 14:44
Location: Hamburg EDDH

Re: Flight Model 1.55

Post by Brian »

Hi Giovans76,
I support that question. I am using Prosim 2.31 together with the AR 1.32 flight model (P3D v4.5 and v5). 2.31 is smooth and stable. All controls are working and the autoflight behaviour is fantastic. It works together with P3D v4.5 and v5. Also the groung handling concerning autobrake, tiller and the nose wheel steering with the pedals (+/- 6°-7°) is working as it shoud. The flaps, autopilot and the landing gear functions are reliable to the related hydraulic system pressure (B/A). For my simulator setup the problems began with V3 and Simconnect. The new autoflight is unable to follow the commands given by the flight director. During turn (max 25° bank) the airplane is losing 100 to 300 feet. E.g. what is the difference between Navaid virtualization and NPS in the IOS Cockpit setting? Encountering one dot left or right when established on the localizer.
Looking forward to have a V3 version running like the latest V2 (2.31) ;)
Regards
Brian
Giovans76
Posts: 42
Joined: 07 Feb 2019, 11:54

Re: Flight Model 1.55

Post by Giovans76 »

Hi Brian,
Thank’s for reply, me too (as I explained in another post: https://forum.prosim-ar.com/viewtopic.php?f=51&t=21985 )
am having a lot of problems with the new version Prosim738 3.03, so I'm thinking of continuing to use version 2.31.
I liked the functions of the CDU (door management, airstairs) of the new flight model (1.55)
So I was hoping it was compatible with Prosim737 v2.31
Now i’ll try Flight Model 1.32 :)
Lapi
Posts: 3037
Joined: 26 Nov 2011, 02:00

Re: Flight Model 1.55

Post by Lapi »

Giovans76 wrote: 02 Mar 2021, 14:11 it is possible to use the new Flight model 1.55 with old version of Prosim 737 (2.31)? It’s compatible?
Possible, but not recommended.
AirStairs will not work, some effects (mostly lights) will look strange, there will be no cabin and dome lights, retract lights will not be animated, etc. otherwise it might be okay.

regards
Lapi
Giovans76
Posts: 42
Joined: 07 Feb 2019, 11:54

Re: Flight Model 1.55

Post by Giovans76 »

Hi Lapy,
thanks for the feedback, I just tried them (both 1.55 and 1.32) with Prosim 2.31, and also the door management via CDU is no moore visible;
i’ll wait to solve CpFlight problems In order to use ProsimB738 v3.03
Thank’s
Giovanni
User avatar
wpslider
Posts: 6479
Joined: 06 Feb 2013, 18:38
Location: Faro - PT
Contact:

Re: Flight Model 1.55

Post by wpslider »

Giovans76 wrote: 03 Mar 2021, 01:51 Hi Lapy,
thanks for the feedback, I just tried them (both 1.55 and 1.32) with Prosim 2.31, and also the door management via CDU is no moore visible;
i’ll wait to solve CpFlight problems In order to use ProsimB738 v3.03
Thank’s
Giovanni
Can you elaborate the cpflight issues?
Humberto Miguel
Image
Giovans76
Posts: 42
Joined: 07 Feb 2019, 11:54

Re: Flight Model 1.55

Post by Giovans76 »

wpslider wrote: 03 Mar 2021, 11:10
Giovans76 wrote: 03 Mar 2021, 01:51 Hi Lapy,
thanks for the feedback, I just tried them (both 1.55 and 1.32) with Prosim 2.31, and also the door management via CDU is no moore visible;
i’ll wait to solve CpFlight problems In order to use ProsimB738 v3.03
Thank’s
Giovanni
Can you elaborate the cpflight issues?
Hi,
Yes i explain it here: https://forum.prosim-ar.com/viewtopic.php?f=51&t=21985
Thanks
Giovanni
Post Reply

Return to “ProSim737 Flight Model 2.0”