How many PCs for 3/5 TV screen setup

User avatar
Aussie1234
Posts: 533
Joined: 09 Nov 2016, 04:21
Location: Near YSCB Canberra

Re: How many PCs for 3/5 TV screen setup

Post by Aussie1234 »

The centre pillar JWS. Two 55" monitors to cover the front.
Full enc. Cockpit: Prosim737 V3.0x : P3Dv5.2HF1: AS3D: REX Sky Force: Orbx Scenery: GSX2; Simworld Fwd OHD: Jetmax manual Throttle: OC USB Radios; MCP V3; 2 x EFIS; 2 x CDU: RTX 2070 Super; 4 ext views. 210 deg.: Total 6 W10 PCs on 1GB network.
User avatar
JWS
Posts: 2171
Joined: 18 Feb 2011, 19:24
Location: The Netherlands

Re: How many PCs for 3/5 TV screen setup

Post by JWS »

Aussie1234 wrote: 27 Aug 2021, 08:32 The centre pillar JWS. Two 55" monitors to cover the front.
Thx. I have a single seat, so two 55" might be too big. Maybe two 43".

JWS
FlyWithRookie
Posts: 109
Joined: 14 Jun 2020, 09:46

Re: How many PCs for 3/5 TV screen setup

Post by FlyWithRookie »

Nlgravity wrote: 26 Aug 2021, 15:49 The only way to run 3+ screens in 4k with 1 pc is to spend a ridiculous amount on the components. I tried it all… and the only way i ended up with acceptable results running 3 x 4k 85 inch lcds is with the following:

Asus maximus xiii apex
11900k
64 gb Ddr4 4500mhz running xmp
3 x 3090 (one display connected to the hdmi of each gpu)
Corsair 1600xi

2 x koolance exc 800 (one for the cpu and a separate one for the 3 gpu loop). Running at pump level 5 and temp setting of ambient - 6 deg c

I know this seems overkill but i was looking for 60 fps EVERYWHERE and unless you have a fast cpu clock, fast ram clock, then you are able to unload all eye candy to gpu and have solid perf amid a 4k cloud texture overcast.

A note on the gpu: the 3 gpus work independently without xli or nvidia surround. Simply 3 extended displays and fly elysse lcd calibration software.

My setup can be seen in twitch.tv/dal213


Sent from my iPad using Tapatalk Pro
I’m took a page out of your book. I just recently purchased 3x EVGA FTW3 RTX 3090’s and i9 11900k. I will also be using the same type of ram I have currently 64GB. I hoping to achieve similar results soon. Thanks for the tip Nico.
-FDS737NG DSTD
w/Shell, liners, windows, grab handles,Seats, MIP, E-CDU’s, CB Walls, oxygen mask,OVHD and AFT Overhead
-OEM 737 TQ
-ACE 2x Yokes
-OC 2x Linked Pedals
-CPFLIGHT
MCP 2x EFIS, full Pedestal Bay w/ACARS printer, Galley Cam, HGS, Wipers
John McClane
Posts: 43
Joined: 01 Jan 2021, 23:56
Location: New York

Re: How many PCs for 3/5 TV screen setup

Post by John McClane »

How do you fit 3xRTX3090s to the Asus maximus xiii apex motherboard?
mickc
Posts: 1193
Joined: 29 Aug 2012, 12:11

Re: How many PCs for 3/5 TV screen setup

Post by mickc »

John McClane wrote: 12 Sep 2021, 09:03 How do you fit 3xRTX3090s to the Asus maximus xiii apex motherboard?
Don't believe the hype :D
Nlgravity
Posts: 621
Joined: 18 Jan 2013, 06:48
Location: LGA/JFK
Contact:

Re: How many PCs for 3/5 TV screen setup

Post by Nlgravity »

John McClane wrote:How do you fit 3xRTX3090s to the Asus maximus xiii apex motherboard?
Very carefully… and a bit messy. You remove the pci 4.0 cover for the m.2 drives and get creative with the mounting options. If you are super anal retentive about the look of your built and your changing color led lights… then you are screwed.

However, if you are like me and absolutely dont care about having a pc look good but be a monster under the hood… then this works.

How is the performance? Amazing… flight sim nirvana


Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Nico (LGA, JFK, EWR)
Subscribe to my YouTube Channel for a large collection of videos of the Sim!
https://www.youtube.com/channel/UCFrr16 ... nVaIGJZ5MA" onclick="window.open(this.href);return false;


Image
Nlgravity
Posts: 621
Joined: 18 Jan 2013, 06:48
Location: LGA/JFK
Contact:

Re: How many PCs for 3/5 TV screen setup

Post by Nlgravity »

These are the 3 titan rtx cards in the apex. Right before i swapped to 3090s…. You can see it is doable.

Image


Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Nico (LGA, JFK, EWR)
Subscribe to my YouTube Channel for a large collection of videos of the Sim!
https://www.youtube.com/channel/UCFrr16 ... nVaIGJZ5MA" onclick="window.open(this.href);return false;


Image
FlyWithRookie
Posts: 109
Joined: 14 Jun 2020, 09:46

Re: How many PCs for 3/5 TV screen setup

Post by FlyWithRookie »

All 3 GPU’s arrived and the chip arrived two days earlier than expected. Super stoked.
Attachments
909CDD75-D775-4BD1-AC82-D3CCAA48FAC9.jpeg
4B8CFE57-27B9-4DE5-A11E-D4764DA15BB6.jpeg
46F2D7C6-6A15-4E99-8A65-78E843EF6FF9.jpeg
-FDS737NG DSTD
w/Shell, liners, windows, grab handles,Seats, MIP, E-CDU’s, CB Walls, oxygen mask,OVHD and AFT Overhead
-OEM 737 TQ
-ACE 2x Yokes
-OC 2x Linked Pedals
-CPFLIGHT
MCP 2x EFIS, full Pedestal Bay w/ACARS printer, Galley Cam, HGS, Wipers
jmlohrenz
Posts: 18
Joined: 21 Feb 2018, 05:58

Re: How many PCs for 3/5 TV screen setup

Post by jmlohrenz »

That's a lot of money in one picture!
Post Reply

Return to “Cockpit building questions”