ProSim 737 Version 1.17

Announcements by the ProSim-AR team
User avatar
Hanne
Beheerder
Posts: 1299
Joined: 17 Dec 2010, 14:42
Location: Delft
Contact:

ProSim 737 Version 1.17

Post by Hanne »

August 30 2012 Release version 1.17
====================================
- Fixed missing HDG and VERT flags when IRS is off
- Internal optimisations in ProSim Display
- Reshaped altitude prediction indicator
- Added single cue flight director option
- Added yaw damper gauge
- Added wet compass
- PFD pitch lines tuned to be a bit wider and close together
- Added carrier option for groundspeed display below speed tape
- N1 drawn in red only when N1 exceeds 100% and N1 limit
- Inactive route from dashed magenta to dashed white

- Added fix for CockpitSonic throttle to prevent reverser input from changing throttle when throttle > 10%
- Added "AC Power" gate
- Improvements to VNAV leg speeds
! Changed to Flight Illusion instruments:
! Yaw damper gauge is nolonger handled automatically, please configure using the "gauges" tab
! Standby airspeed gauge is nolonger handled automatically, please configure using the "gauges" tab
- Fixed a problem where along track waypoints were misplaced away from the track
- Leg course calculation now uses the leg point as calculation point instead of the origin point, resulting in better course calculation
- Fix for origin airport elevation being shown as ground alt in altitude tape after landing
- Fixed a problem with database building where empty airport information was included
- Added encoder support to generic driver
- Removed unusable "bright" gates for indicators that cannot be bright
- New engine startup model

- LEGS <wpt><rad>/<dist> format now allows <rad> with decimal point again (eg SPL130.3/10.0)
- Extended direct-to with intercept option legs to 500 NM
- Landing weight now settable in APPROACH REF page
- Runway entries in legs page renamed to RWxxx and selectable in FIX page
- Added <INDEX link on CDU MAINT NAV/COM page
- Better handling of FMC messages and CDU input during FMC messages
- Direct-to intercept course prompt on LSKR6 now stays until EXEC or ERASE
- Added refuelling option to CDU ground services
- Reformatted columns in CDU PROG page to fix overlapping text in 2nd and 3rd column
- Only first active VNAV restriction is colored in LEGS page
- Added "SELECT ACTIVE WPT/LEG" message
- Added "STEEP DES AFTER" message
- Added "THRUST REQUIRED" message
- Added "RW/APP CRS ERROR" message
- Added "UNABLE xxxKTS AT yyyy" message
- Added "CUTBACK DISARMED" message
- "APPRCH VREF NOT SELECTED" now only during VNAV

- Better processing of mousewheel in ProSim MCP
- Autopilot now drops active modes when NAV received is retuned during VOR/LOC G/S operation
Brian
Posts: 253
Joined: 04 Jan 2011, 14:44
Location: Hamburg EDDH

Re: ProSim 737 Version 1.17

Post by Brian »

Hello,
something strange behavior with engine startup.
EGT rising (fuel flow) when starter switch in GND and FUEL switch in CUT OFF on both engines. No hardware change just updating to 1.17.
Unable to start engines with 1.17.
Please check...
-New engine startup model (change log)
Brian :(
chiemhallo
Posts: 171
Joined: 12 Jun 2011, 23:01
Location: Delft

Re: ProSim 737 Version 1.17

Post by chiemhallo »

HI Guys,

Fantastic job! One problem: for some reason I can't move my elevator trim, and I can't assign a switch to it in ProSim. In FS, the trim is 0, and can't move. Anyone else?

Chiem

EDIT: sorry, fixed, hardware problem in one of my joystick cards. :mrgreen:
Last edited by chiemhallo on 30 Aug 2012, 19:22, edited 1 time in total.
User avatar
archen
Posts: 333
Joined: 04 Jan 2011, 19:17
Location: FALUN
Contact:

Re: ProSim 737 Version 1.17

Post by archen »

Amazing changelist.. good work!
Project website: http://www.helinare.nu" onclick="window.open(this.href);return false;
--------------
http://www.anderssimparts.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Manufacturing and selling Engine Starterswitches, n1/SPD ref switches, autobrake, IRS mode selectors and more.
--------------
mftoledo
Posts: 6
Joined: 09 Jan 2011, 01:07

Re: ProSim 737 Version 1.17

Post by mftoledo »

Prosim 1.17 crashed

I´m update Prosim 1.16 to 1.17 and when I start de program, Prosim is crashed. I´m looking for a crashlog.txt and I saw this:

8/30/2012 3:06:48 PM Referência de objeto não definida para uma instância de um objeto.
em ProSim737.Aircraft.setFuelCutoff(Int32 engine, Boolean open, Boolean enforce)
em ProSim737.Fuel.<.ctor>b__5(Int32 oldState, Int32 newState)
em ProSim737.Switch.onChange.Invoke(Int32 oldState, Int32 newState)
em ProSim737.Switch.setState(Int32 state, Boolean forceUpdate)
em ProSim737.Switch.refreshHardware()
em ProSim737.IOElement.refreshAllHardware()
em ProSim737.Form1.setMappings(Dictionary`2 mappings)
em ProSim737.Form1..ctor()
em ProSim737.Program.Main()

When I return to version 1.16 the system running normally. How to correct this ?
belgianguy
Posts: 2963
Joined: 29 May 2011, 20:45
Location: Belgium

Re: ProSim 737 Version 1.17

Post by belgianguy »

Hi,

Just updated the system to 1.17 without any problem.

@Brian,
Don't have any problem to start the engines here.

Regards,
Gert
Best Regards,
Gert
User avatar
Marty
Posts: 2155
Joined: 22 Dec 2010, 16:39

Re: ProSim 737 Version 1.17

Post by Marty »

mftoledo wrote:Prosim 1.17 crashed

I´m update Prosim 1.16 to 1.17 and when I start de program, Prosim is crashed. I´m looking for a crashlog.txt and I saw this:

8/30/2012 3:06:48 PM Referência de objeto não definida para uma instância de um objeto.
em ProSim737.Aircraft.setFuelCutoff(Int32 engine, Boolean open, Boolean enforce)
em ProSim737.Fuel.<.ctor>b__5(Int32 oldState, Int32 newState)
em ProSim737.Switch.onChange.Invoke(Int32 oldState, Int32 newState)
em ProSim737.Switch.setState(Int32 state, Boolean forceUpdate)
em ProSim737.Switch.refreshHardware()
em ProSim737.IOElement.refreshAllHardware()
em ProSim737.Form1.setMappings(Dictionary`2 mappings)
em ProSim737.Form1..ctor()
em ProSim737.Program.Main()

When I return to version 1.16 the system running normally. How to correct this ?
If this is a returning issue, please try this pre-release: http://marty.selfip.com/prosim737/Release.zip" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
KevinH
Posts: 47
Joined: 18 Mar 2012, 21:17
Location: Roosendaal The Netherlands

Re: ProSim 737 Version 1.17

Post by KevinH »

This is a change log :D

Thnx marty
mftoledo
Posts: 6
Joined: 09 Jan 2011, 01:07

Re: ProSim 737 Version 1.17

Post by mftoledo »

OK, I´m try to use this pre-release. When started, Prosim crashed again, but, with this release the message in crashlog.txt is change to:

8/30/2012 4:35:30 PM Referência de objeto não definida para uma instância de um objeto.
em ProSim737.EngineStarter.<>c__DisplayClass6.<.ctor>b__0(Int32 oldState, Int32 newState)
em ProSim737.Switch.onChange.Invoke(Int32 oldState, Int32 newState)
em ProSim737.Switch.setState(Int32 state, Boolean forceUpdate)
em ProSim737.Switch.refreshHardware()
em ProSim737.IOElement.refreshAllHardware()
em ProSim737.Form1.setMappings(Dictionary`2 mappings)
em ProSim737.Form1..ctor()
em ProSim737.Program.Main()

Thank you.
STF-DIR
Posts: 276
Joined: 29 Apr 2011, 02:27

Re: ProSim 737 Version 1.17

Post by STF-DIR »

Hello,

after i try the new version and also the release, prosim will end up with an error
shortly after start.
Only the splash screen is shoing, then the crash to desktop.

Thats the error log:

8/30/2012 9:21:23 PM Der Objektverweis wurde nicht auf eine Objektinstanz festgelegt.
bei ProSim737.Aircraft.setFuelCutoff(Int32 engine, Boolean open, Boolean enforce)
bei ProSim737.Fuel.<.ctor>b__5(Int32 oldState, Int32 newState)
bei ProSim737.Switch.onChange.Invoke(Int32 oldState, Int32 newState)
bei ProSim737.Switch.setState(Int32 state, Boolean forceUpdate)
bei ProSim737.Switch.refreshHardware()
bei ProSim737.IOElement.refreshAllHardware()
bei ProSim737.Form1.setMappings(Dictionary`2 mappings)
bei ProSim737.Form1..ctor()
bei ProSim737.Program.Main()
8/30/2012 9:34:20 PM Der Objektverweis wurde nicht auf eine Objektinstanz festgelegt.
bei ProSim737.Aircraft.setFuelCutoff(Int32 engine, Boolean open, Boolean enforce)
bei ProSim737.Fuel.<.ctor>b__5(Int32 oldState, Int32 newState)
bei ProSim737.Switch.onChange.Invoke(Int32 oldState, Int32 newState)
bei ProSim737.Switch.setState(Int32 state, Boolean forceUpdate)
bei ProSim737.Switch.refreshHardware()
bei ProSim737.IOElement.refreshAllHardware()
bei ProSim737.Form1.setMappings(Dictionary`2 mappings)
bei ProSim737.Form1..ctor()
bei ProSim737.Program.Main()
STF
Locked

Return to “ProSimB738 announcements”