1.10b1 - Rudder/Tiller , trim

Post Reply
eiketre
Posts: 190
Joined: 31 Oct 2020, 12:36
Location: Norway

1.10b1 - Rudder/Tiller , trim

Post by eiketre »

Hi

I have assigned tiller and rudder in ProSim.
Seems i am not able to use rudder on ground.
Just a little when combiner not enabled.
I am not able to keep centerline during TO and LDG. Rudder works when airborne.

The trim indicator is not visible anymore.

(Prepar3d)

Update: In msfs2020 i can use rudder when LDG and TO
User avatar
wpslider
Posts: 6715
Joined: 06 Feb 2013, 18:38
Location: Faro - PT
Contact:

Re: 1.10b1 - Rudder/Tiller , trim

Post by wpslider »

This should be fixed with 1.10b2
rudder/tiller combiner option was removed and detection is automatic.
Humberto Miguel
Image
eiketre
Posts: 190
Joined: 31 Oct 2020, 12:36
Location: Norway

Re: 1.10b1 - Rudder/Tiller , trim

Post by eiketre »

wpslider wrote: 20 Sep 2021, 10:09 This should be fixed with 1.10b2
rudder/tiller combiner option was removed and detection is automatic.
Hi

I tested p3d now (1.11b4) and the rudder issue still remains.
No rudder control on ground but it works fine when airborne. ex. I have to use tiller to keep centerline for TO.
BTW: ProSimIOS has stopped updating. This is still on b2.

Regards
eiketre
User avatar
wpslider
Posts: 6715
Joined: 06 Feb 2013, 18:38
Location: Faro - PT
Contact:

Re: 1.10b1 - Rudder/Tiller , trim

Post by wpslider »

In WebIOS, check MAIN->PARAMS-> NWS control. Does it say combined or independent?
Humberto Miguel
Image
Post Reply

Return to “ProSimB38M - Pre-releases”