Speedbrake engages in autopilot commanded turns V3.22

Post Reply
User avatar
willow
Posts: 2427
Joined: 20 Jul 2011, 14:24
Location: YMHB. Van Diemen's Land, Terra Australis (Great Southern Land)
Contact:

Speedbrake engages in autopilot commanded turns V3.22

Post by willow »

Greetings

Version 3.22

Speedbrake engages and speedbrake light (on MIP) is illuminated during autopilot commanded turns. The same occurs if using CWS. Without the autopilot engaged, everything works correctly. MCP is SimWorld. Platform is P3d. Using FSUPIC.

WilloW ✈️
log-System.txt
(799.21 KiB) Downloaded 6 times
Last edited by willow on 28 Nov 2022, 04:17, edited 1 time in total.
WilloW (YMHB) 🇦🇺 Always
https://www.flaps2approach.com
Realism using OEM parts ✈️
Avatar: "Miss Tara Black Dog" (sadly missed....RIP Nov 2013)
User avatar
willow
Posts: 2427
Joined: 20 Jul 2011, 14:24
Location: YMHB. Van Diemen's Land, Terra Australis (Great Southern Land)
Contact:

Re: Speedbrake engages in autopilot commanded turns V3.22

Post by willow »

Greetings

Do others have this issue?

It would be nice is someone could test on their system.

Thank you, WilloW
WilloW (YMHB) 🇦🇺 Always
https://www.flaps2approach.com
Realism using OEM parts ✈️
Avatar: "Miss Tara Black Dog" (sadly missed....RIP Nov 2013)
rs3tier
Posts: 1305
Joined: 24 May 2014, 04:38
Location: Hobart Tasmania

Re: Speedbrake engages in autopilot commanded turns V3.22

Post by rs3tier »

I have not seen it happening but will give it a test when next in the sim.

Cheers
Rob
User avatar
Aussie1234
Posts: 667
Joined: 09 Nov 2016, 04:21
Location: Near YSCB Canberra

Re: Speedbrake engages in autopilot commanded turns V3.22

Post by Aussie1234 »

I have the same issue with P3d V5.3 in AP Willow. I reported it in post the other day, and today, in another post.
I haven't checked with AP off.

Aussie
Full enc. Cockpit: Prosim737 V3.1x : P3Dv5.3HF1+: AS3D: REX Sky Force: Orbx Scenery: GSX2; Simworld Fwd OHD: Jetmax manual Throttle: OC USB Radios etc.; MCP V3; 2 x EFIS; 2 x CDU: RTX 2070 Super; 4 ext views. 210 deg.: Total 6 W10 PCs on 1GB network.
User avatar
willow
Posts: 2427
Joined: 20 Jul 2011, 14:24
Location: YMHB. Van Diemen's Land, Terra Australis (Great Southern Land)
Contact:

Re: Speedbrake engages in autopilot commanded turns V3.22

Post by willow »

Aussie1234 wrote: 27 Nov 2022, 05:04 I have the same issue with P3d V5.3 in AP Willow. I reported it in post the other day, and today, in another post.
I haven't checked with AP off.

Aussie
Thanks for the feedback.

It seems then, that the issue is not related to my setup, but is something generic within ProSim.

I guess it will be rectified in a future update.

Cheers, WilloW
WilloW (YMHB) 🇦🇺 Always
https://www.flaps2approach.com
Realism using OEM parts ✈️
Avatar: "Miss Tara Black Dog" (sadly missed....RIP Nov 2013)
Post Reply

Return to “ProSimB738 - Technical - software related”