Active Radio Frequency keeps reverting back to default STBY Frequency

Post Reply
Ybarion
Posts: 13
Joined: 22 Dec 2021, 16:29
Location: Germany

Active Radio Frequency keeps reverting back to default STBY Frequency

Post by Ybarion »

Hi,

suddenly I cannot get the RMP to dial into any other frequency than default (000.000). One day it was working as usually, now it does not anymore. Since then nothing got changed, neither software nor hardware-wise. No Windows updates, USB driver changes, ProSim updates.... nothing.

So I dial in the target frequency, like 123.050, push the transfer (<->) button on the RMP and active changes to 123.050 as expected. But within around 3 seconds, it switches back to 000.000. This happens independent from the simulator, no matter if I am in Prepare3D, MSFS or not loaded into a sim at all.

Input debugger excerpt:

SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 000.005
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 000.010
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 000.025
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 000.030
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 57.09
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 000.040
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 136.040
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 118.040
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 57.10
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 119.040
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 121.040
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 122.040
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 123.040
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 123.050
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 57.11
RMP capt transfer -> "Pushed", Reason: Skalarki
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 123.050
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 000.000
RMP capt transfer -> "Normal", Reason: Skalarki
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 57.12
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 57.13
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 000.000
SkalarkiIO.SDK.DisplayDescriptor = 57.14

The entry between 57.13 and 57.14 is where the active frequency switches back to 000.000. And this is not just a display issue. I can also see this in IOS and vPilot. I checked the RMP panel in SkalarkiIO Profiler and it works fine, no button is stuck or something, the dials and displays are working fine. I also did a hard reset of the panel to no avail.

Any way to fix this?
Ybarion
Posts: 13
Joined: 22 Dec 2021, 16:29
Location: Germany

Re: Active Radio Frequency keeps reverting back to default STBY Frequency

Post by Ybarion »

I fixed the problem by re-installing everything, manually deleting all left over files. But even then the behavior went only back to normal after a full from cold and dark startup, taking off, getting into the air. Only then the frequencies started behaving normal again. Hopefully it stays this way.
Post Reply

Return to “Skalarki”